ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2015 9:34

Ανακοίνωση του 1ου Δημ. Σχολείου Άνω Λιοσίων

1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
Αισθανόμαστε την ίδια με εσάς οδύνη για το γεγονός της μη έγκαιρης στελέχωσης του σχολείου με τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς. Είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε με 4ωρη διδασκαλία των μαθητών των Α΄, Β΄, Γ΄, τάξεων (σχολάμε 11.30΄π.μ.) και 5ωρο των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων (12.25΄μμ). Τη Δευτέρα η Στ΄ τάξη, την Τρίτη η Ε΄, την Τετάρτη η Δ΄, και την Πέμπτη η Γ΄ δε θα έχουν μάθημα. Το πρόγραμμα θα αναπτύσσεται σταδιακά καθώς θα προσέρχονται για να αναλάβουν υπηρεσία αναπληρωτές ή αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

2. ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η καθυστέρηση στην πρωινή προσέλευση των μαθητών δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Σχολείου μας (πχ. διακόπτεται το μάθημα, παρεμποδίζεται η άσκηση του εκπαιδευτικού έργου, μαθαίνουν τα παιδιά να λειτουργούν χωρίς πρόγραμμα και συνέπεια, κλπ)
Οι μαθητές το πρωί θα μπορούν να εισέλθουν στον αύλειο χώρο του Σχολείου κατά το χρονικό διάστημα από 07.55 (ώρα προσέλευσης των εφημερευόντων εκπαιδευτικών) έως 08.10 την ώρα που χτυπά το κουδούνι. Την ώρα αυτή θα κλειδώνει η είσοδος της αυλής. Επομένως η προσέλευση των μαθητών τουλάχιστο 5 λεπτά νωρίτερα είναι επιβεβλημένη.
Ένας άλλος λόγος που δεν επιτρέπει την ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς είσοδο και παραμονή γονέων και λοιπών πολιτών στους σχολικούς χώρους, είναι η ασφάλεια των μαθητών, η οποία προϋποθέτει την ασφάλιση της εισόδου του σχολείου.
Οι γονείς που θέλουν να κάνουν παραγγελίες – εξοφλήσεις στο κυλικείο του Σχολείου, θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει το θέμα αυτό πριν τις 08.10.
Η παρουσία των γονέων στο χώρο του διδακτηρίου δεν νομιμοποιείται αν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση με εκπαιδευτικό και πρέπει να είναι διακριτική.
Επίσης οι γονείς που θα επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό του σχολείου θα έχουν αυτή τη δυνατότητα πριν το χτύπημα του κουδουνιού, αφού το ζητήσουν από τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό.
Μετά τις 08.20, οι καθυστερημένοι κατά την προσέλευση μαθητές, θα προσέρχονται, μαζί με το γονέα/κηδεμόνα τους πρώτα από το γραφείο του Διευθυντή πριν πάνε στην τάξη τους.
Σχετικά με το σχόλασμα των μαθητών σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η παραλαβή των μαθητών μετά το σχόλασμα πρέπει να γίνεται άμεσα και έως 5΄ λεπτά μετά τη λήξη των μαθημάτων.

3. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σας κάνουμε γνωστούς τους ιστότοπους την ιστοσελίδα ενημέρωσης του Σχολείου μας:

http://1dimotikoanoliosion.blogspot.gr/ και 1dim-an-liosion.att.sch.gr
Στόχος μας να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τα τεκταινόμενα στο σχολείο μας, τις εορτές και εκδηλώσεις μας και να παρέχουμε σε μαθητές, γονείς, μαθητές εναλλακτικές πηγές μόρφωσης, διαπαιδαγώγησης, ψυχαγωγίας.
Παράλληλα και οι μαθητές μας θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν δημιουργικά και διασκεδαστικά με τις νέες τεχνολογίες
Στους επίσημους διαδικτυακούς τόπους του σχολείου μπορούν να αναρτώνται ανακοινώσεις που επιθυμεί να δημοσιοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη μέριμνα για την ασφάλεια των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών στο Διαδίκτυο και ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
Θα χαρούμε να λαμβάνουμε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας μέσω των e-mail μας:

mail@1dim-an-liosion.att.sch.gr

Άνω Λιόσια, 14. 09.2015
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                                                                 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ